Diensten

Onze diensten

Rijschool Rüzgar biedt u zowel handgeschakelde als automaat rijlessen aan.
Ook geven wij motorrijlessen en brommerrijlessen

Autorijles Schakel

Rijschool Rüzgar biedt voor het autorijbewijs B rijopleidingen op maat aan.

Na de proefles, wordt samen met de instructeur gekeken naar het aantal lessen die nodig zijn om het rijexamen met voldoende resultaat af te kunnen leggen.
Wij rijden enkel op examenlocaties, zodat cursisten bekend raken met de examenroutes.

Autorijles Automaat

Tegenwoordig beschikken de meeste auto’s over een automatische schakelbak.

Het is dus niet meer noodzakelijk om te kunnen schakelen. Het CBR verstrekt ook rijbewijzen waarmee enkel gereden kan worden in een automaat. 

Voor cursisten die op voorhand al weten dat zij niet in een schakelbak zullen rijden, is het interessant om een rijbewijs te halen, waarmee enkel gereden kan worden in een automaat. 

Ervaring leert dat het leren rijden in een schakelbak vaak meer lessen kost. Rijden in een automaat zorgt voor minder druk tijdens het rijden en minder stress. De bestuurder kan zich beter richten op de weg en is minder bezig met het in de gaten houden van alle pedalen. 

Vragen over onze diensten?

Heb je vragen over onze rijlessen, pakketten of tarieven? Neem gerust contact met ons op! Ons vriendelijke en deskundige team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw rijopleiding. Je kunt ons bereiken via telefoon, e-mail of het contactformulier op onze website. We horen graag van je!

Motorrijles

Het behalen van je motorrijbewijs bestaat uit drie onderdelen:

Theorie examen A
AVB-examen 
AVD-examen


Het motor theorie-examen bestaat uit totaal 50 vragen. Deze vragen bestaan uit ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen. Het motor theorie-examen toetst je kennis van de verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, voertuigtechniek en mileu.

Het examen voertuigbeheersing (AVB) bestaat uit zeven oefeningen voor de motor op het examenterrein. De examinator kijkt vanaf de zijkant of je de motor beheerst bij lage en hoge snelheid en of je goed kunt remmen.
Het examen verkeersdeelname (AVD) duurt ongeveer 35 minuten.

De examinator rijdt in zijn eigen auto achter je aan. Naast de examinator zit je rijinstructeur. Die zegt onderweg wat je moet doen via het ontvangertje in je helm. De examinator kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let de examinator op je kijkgedrag, toepassen van verkeersregels, beheersing van de motor en het plaats op de weg.

Samen met je motorinstructeur ga je de eerste paar lessen naar een oefenterrein, waar je gaat oefenen met de bijzondere verrichtingen. Als je de bijzondere verrichtingen voldoende beheerst, mag er direct AVB examen afgelegd worden. Het is niet noodzakelijk om hierbij al je theorie-examen met positief resultaat afgelegd te hebben.

Nadat de bijzondere verrichtingen voldoende zijn beheerst, ga je zelfstandig de weg op. De instucteur rijdt dan in de auto achter je aan en geeft dan op afstand instructie. Als er voldoende geoefend is en je het theorie examen hebt gehaald, mag je AVD-examen doen. 

Brommerrijles

Je moet eerst geslaagd zijn voor het theorie-examen, voordat je kunt beginnen aan praktijklessen op de openbare weg. Voor het theorie-examen moet je 15,5 jaar zijn. Het praktijkexamen kan afgelegd worden vanaf 16 jaar. 
Je kan bij ons je scooterrijbewijs binnen één dag halen. Na het behalen van je theorie examen, kan het praktijkexamen ingepland worden.
Wanneer je nog geen ervaring hebt met de scooter, dien je eerst een les te nemen, waarbij we kunnen zien of de dagcursus haalbaar is. 

Scroll to Top